Vacancies > Marketing & Sales < Back to vacancies

Account Manager | Dräger Medical

Context | Organization

Dräger  (www.draeger.be) - opgericht in 1889 - is een internationaal leidend concern in de medische en veiligheidstechniek, met wereldwijd 13.250 medewerkers, actief in meer dan 190 landen met eigen verkoop- en serviceorganisaties in 50 landen, waaronder België (Wemmel). In 2016 realiseerde Dräger een omzet van 2,5 miljard euro waarvan 26 miljoen in België. De Dräger-apparatuur wordt enerzijds gebruikt in ziekenhuizen (afdeling Dräger Medical) en anderzijds door industrie en hulpverleningsdiensten (afdeling Dräger Safety). Het brede productgamma van Dräger Medical omvat anesthesiestations, beademings- en warmtetherapie-apparatuur, patiëntmonitoring- en IT-oplossingen, OK-inrichting en gasmanagementsystemen. Voor de uitbreiding van de Belgische verkoop- en serviceorganisatie zoekt Dräger Medical Belgium een (m/v) Account Manager voor Oost- & West-Vlaanderen.

Het gezicht van Dräger voor alle ziekenhuizen in Oost- & West-Vlaanderen.

 • Als Account Manager ben je de interface tussen Dräger Medical en alle ziekenhuizen in je regio. Je bent de budgetverantwoordelijkheid voor het volledige Dräger-portfolio (producten, oplossingen en verbruiksmaterialen) in de regio Oost- & West-Vlaanderen en zorgt voor groei.
 • Je onderhoudt en ontwikkelt nieuwe en bestaande relaties bij ziekenhuizen (diensthoofden, verpleging, biomedische, technische en aankoopdienst …) en genereert nieuwe projecten. Daartoe geef je verkooppresentaties, en ontvang je klanten in de showroom of in de fabriek. Je zorgt voor proefplaatsingen, geeft demo’s en gebruikerstrainingen in de ziekenhuizen
 • Je adviseert je gesprekspartners over de mogelijkheden van je oplossingen, verzorgt en bewaakt het offerteproces, bespreekt de offertes en sluit af. Vervolgens zie je er op toe dat de overeengekomen leveringscondities en de correcte oplevering worden nagekomen.
 • Je werkt zowel autonoom (home-office) als in team samen met je collega account managers, product managers en field service engineers rond de lopende projecten, offertes, ordertrajecten, proefplaatsingen, trainingen … . Je rapporteert aan de sales manager.

Account Manager vertrouwd met medische investeringsgoederen

 • Je hebt een diploma in wetenschappen (verpleegkunde, kinesitherapie, sport, marketing ...). Belangrijker dan je opleiding zijn verkoopervaring in medische investeringsgoederen.
 • Aangezien je functie veel vrijheidsgraden biedt, beschik je over een goede zelforganisatie om een veelheid aan projecten te managen, zowel grote investeringsdossiers als langlopende contracten.
 • Je bent een plantrekker die autonoom kan werken, alsook een teamspeler die vlot samenwerkt met de productspecialisten en service engineers in je regio die de medische apparatuur plaatsen en onderhouden.
 • Je oog voor kwaliteit, service en relationele vaardigheden vormen de basis voor de vertrouwensrelaties met je collega’s en klanten (artsen & verpleegkundigen, biomedische, technische en aankoopdiensten …).
 • Je bent vastberaden en zelfzeker, contactueel vlot en commercieel vaardig. Je vindt het belangrijk beschikbaar te zijn voor je klant wanneer nodig, en speelt graag kort op de bal. Je kan helder en impactvol communiceren, ook voor groepen, en overtuigend negotiëren.
 • Bij voorkeur ben je vertrouwd met de werkwijze op intensieve zorgen en operatiekwartieren. Je spreekt perfect Nederlands, werkt vlot met Windows, PPT en Excel, bezit een rijbewijs type B en woont centraal in de regio (vanuit home-office).

Werken voor een internationale marktleider in medische techniek

 • Dräger wordt reeds vijf generaties als familiebedrijf geleid en blijft jaar-na-jaar een stabiel-groeiende internationaal beursgenoteerde onderneming. De innovatieve medische applicaties van Dräger zetten de trend op het gebied van medische techniek.
 • Je krijgt een mooi en volledig salarispakket, voortbouwend op jouw ervaring, aangevuld met een bedrijfswagen, een attractieve bonusregeling en extralegale voordelen (zoals forfaitaire dag- en maandvergoeding, hospitalisatie- en groepsverzekering).
 • Het continue succes van Dräger is gestoeld op een waarde-georiënteerde bedrijfscultuur rond vier thema's: nauwe samenwerking met klanten, expertise van medewerkers, voortdurende innovatie, uitmuntende kwaliteit.
 • De organisatie voorziet in een zeer grondige inwerkperiode en continue voortgezette opleiding. Je werkt voor een sterk A-merk en wordt omkaderd door ervaren en gemotiveerde collega's.

Interested?

You can submit your cover letter and detailed resume by clicking on the button below. Do you want to learn more? Please call +32 (0)2 474.03.90 or +32 (0)9 221.53.10

We assure discretion and confidentiality.