CCO Savaco

All vacancies
12 May 2023

CCO Savaco

  • Marketing & Sales
  • West-Vlaanderen
  • Permanent Contract
Savaco is een lokale IT-topspeler met een gezonde groeiambitie die toonaangevende bedrijven in Vlaanderen begeleidt in hun digitale transformatie. Elke dag bouwen we als een sterk team van 250+ bekwame en enthousiaste medewerkers aan onze stevige en kwaliteitsvolle reputatie die op meer dan 30 jaar expertise is gefundeerd.
 
Tegelijkertijd zorgen wij voor een warme en familiale omgeving waarin collega’s elkaar kennen en respecteren
 
Wij realiseren momenteel een omzet van meer dan € 50 miljoen en blijven ook verder inzetten op organische groei en doordachte en gerichte acquisities.
 
Meer informatie kan je terugvinden op onze website www.savaco.com  
 
Om vorm te geven aan onze commerciële strategie die toelaat om onze lokale en internationale groeiambities waar te maken en om de leiding te nemen van onze salesteams en marketingequipe, zijn we op zoek naar een gedreven en inspirerende (m/v/x):
 
Je rol
·       Je rol heeft op de eerste plaatse een strategische dimensie. Je geeft vorm aan onze ambitieuze commerciële strategie die in lijn is met onze overkoepelende globale Savacostrategie. Samen met de andere leden van ons CXO - team ontwikkel je onze strategische visie, bepaal je de toekomstige richting waarin we als onderneming evolueren en geef je ook vorm aan onze budgetten. Je neemt ook deel aan de bestuursvergaderingen waarin de CEO, de COO, de CTO en de CCO rapporteren over de status in de implementatie van de strategie.
·       Uiteraard heeft je rol ook een leidinggevende dimensie. Je bent verantwoordelijk voor onze salesteams en onze marketingequipe en geeft verder vorm aan de commerciële structuur en hoe die optimaal kan worden ingevuld. Je actualiseert en verfijnt onze ‘future-proof’ salesaanpak met methodieken, concepten en incentives die toelaten om onze strategische objectieven te realiseren.
·       Je volgt de evolutie van je teams op en staat borg voor de verdere ontwikkeling van de teamleden en tilt hun commerciële talenten en ‘salesskills’ op een hoger niveau. Je gebruikt daarvoor bestaande ‘salesmethodieken’ maar bent ook in staat om nieuwe ideeën en frameworks te introduceren waar de teams en de teamleden in de praktijk mee aan de slag kunnen gaan. Vanuit je eigen ervaring en je rijke visie weet je je collega’s steeds te inspireren.
·       Daarnaast onderhoud en optimaliseer je ook zelf de relatie met een aantal strategische en complexe klanten. Je valt terug op je eigen netwerk en ervaring in de ICT – sector om business te genereren voor Savaco. Je bent ‘het gezicht van Savaco in het bijzijn van klanten en prospects en ook zelf een ‘trusted advisor’. Je weet je overtuigend te profileren als een geloofwaardig ambassadeur van Savaco en als copiloot voor het realiseren van trajecten met een duurzame en digitale businessimpact. Je weet je teamleden te inspireren om overtuigend mee te stappen in die strategische verkoopsvisie.
·       Je definieert een ‘go-to-market strategy’ en een uitvoeringsplan om met inspirerende cases en succesverhalen overtuigend en trefzeker in te spelen op de zich aanbiedende salesopportuniteiten in de markt.
·       Je stemt ook af met ons technologieteam om een optimale inzet van onze ‘resources’ te verzekeren.
·       Je volgt de ontwikkelingen in onze brede en snel evoluerende markt van nabij op en blijft continu op de hoogte van relevante evoluties op onze verschillende expertisedomeinen.
·       Je hebt de nodige aandacht voor de integratie van de commerciële en ‘go-to-market’ - activiteiten van reeds gerealiseerde en nog geplande acquisities om een efficiënte en ‘agile’ organisatie te bouwen die toelaat om de doelstellingen van Savaco als groep waar te maken.
·       Je rapporteert aan onze CEO en maakt samen met de COO en de CTO deel uit van ons ‘Leadership Team’.
 
Je profiel
·       Je behaalde een Masterdiploma in een relevante studierichting of bent gelijkwaardig door jouw succesvolle traject of zeer relevante praktijkervaring.
·       Je hebt minstens 10 jaar saleservaring in de verkoop van IT-oplossingen en bent vertrouwd met ‘consultative selling’ en ‘value based story telling’.
·       Je bent een charismatisch en inspirerend leidinggevende met uitgesproken motiverende kwaliteiten en in staat om een coachende rol op te nemen die toelaat om je teamleden op één lijn te krijgen en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.
·       Je bent een authentiek ambassadeur met commerciële flair en je – zowel interne als externe - overtuigingskracht berust onder meer op het durven nemen, faciliteren en laten landen van beslissingen.
 
Ons aanbod
·       Aanzienlijke ruimte voor autonomie en het opnemen van een absolute topfunctie en ‘ondernemersrol’ in onze uitdagende ‘groeicontext’.
·       Door het opbouwen van duurzame relaties met onze klanten, partners en andere stakeholders draag je bij tot de reputatie van Savaco en versterk je ons imago van betrouwbare partner voor digitale transformatie.
·       Als CCO neem je niet alleen de lead in onze commerciële strategie en het schrijven van ons groeiscenario voor de toekomst maar draag je ook bij tot de ontwikkeling van de identiteit of de ‘purpose’ van onze onderneming.  
·       Een attractief remuneratiepakket met openheid voor samenwerking vanuit een ‘zelfstandig statuut’.
 
Interesse?
Mail je CV samen met uw motivatie naar Accord Group op het volgende e-mailadres: frank.demey@accordgroup.be
 
Indien je vragen of opmerkingen hebt m.b.t. deze topopportuniteit of je kandidatuur, kan je – uiteraard steeds vrijblijvend en discreet – telefonisch contact opnemen met onze searchpartner Frank De Mey op het mobiele nr. 0473 25 24 23.