< Back to News & Events

Leadership for physicians executives

27 November 2018

Gerald Kraines leidt dit specifieke programma op maat van de ziekenhuissector met als thema 'Leadership for physicians executives'. Gerry Kraines is Medical Doctor en faculty member bij Harvard Medical School. Hij staat aan het hoofd van Levinson Institute in Boston.

Ziekenhuizen zijn hybride organisaties waarin het van levensbelang is dat de relatie en samenwerking  tussen de wereld van de geneeskunde en  deze van het management tot ‘waardecreatie’ leidt. Geneeskunde en management gaan immers uit van verschillende uitgangspunten en werkingsprincipes. Tijdens dit seminarie worden theorieën en praktische cases voorgesteld om bruggen te bouwen tussen beide werelden. Gerry Kraines deelt tijdens dit seminarie zijn jarenlange internationale consultingervaring in dit domein.

Accord Group heeft ervaren dat dit seminarie op maat gemaakt is voor Algemeen Directeurs en Medisch Directeurs van ziekenhuizen en eveneens inspirerend kan zijn voor andere artsen – zoals de Medische Diensthoofden - die leiderschapsverantwoordelijkheden opnemen en voor andere directieleden die eveneens met dit hybride systeem worden geconfronteerd.

Enkele getuigenissen van vroegere deelnemers:

“Gerry Kraines’ visie en inzichten waren voor alle aanwezigen een echte ‘eye-opener’, die toch zeker bij mij zorgde, voor een ‘paradigma’ shift. Leiderschap anders bekeken.” Dr. Stefaan Gouwy, Medisch Directeur, AZ Alma

“Als ziekenhuisdirecteur ontvang ik dagelijks wel enkele uitnodigingen voor baanbrekende ‘management seminars’. Van het seminarie gegeven door Gerry Kraines, heb ik van de eerste tot de laatste minuut genoten.” Prof. Dr. Marc Noppen, CEO, UZ Brussel